BMW M2 Cup Benelux

Back on Track in 2022

Voor 2022 hebben de Nederlandse en Belgische BMW M2 Cup de handen ineen geslagen en zullen met een gezamenlijk startveld van ruim 20 BMW's de bekende circuits in Nederland en België, waaronder Circuit Zandvoort, TT-circuit Assen en Spa-Francorchamps bezoeken.

Nieuwe coureurs Willem Meijer en Lorenzo van Riet zullen dit jaar onder de vlag van Renova Motorsport Powered by Xwift Racing Events aan de start verschijnen en volgen hiermee Mark van der Aa en Koen Bogaerts op.

Op deze pagina vindt u de racekalender van het lopende seizoen en zijn na elke race de raceverslagen en foto's te vinden.

Het eerste raceweekend in de BMW M2 CS Cup Benelux op het circuit van Zandvoort ligt alweer achter ons. En wat voor een weekend!

De vrije trainingen op de vrijdag verliepen voortvarend. De auto liep lekker, had een goede pace en de banden waren goed. Dit alles zorgde ervoor dat onze coureurs Willem Meijer en Lorenzo van Riet als snelsten de vrije training afsloten. Dat beloofde veel moois voor de kwalificatie.

Race 1 

"Tijdens de eerste kwalificatie hebben we verkeerd gegokt, waardoor we in race 1 vanaf P4 moesten starten". Alsdus Willem Meijer. Er moest dus gewerkt worden om de BMW M2 CS op het podium te krijgen. Zonder slag of stoot ging dit bepaald niet want de wedstrijd kende een spannend verloop met vele positiewisselingen in de kop. Vanaf poleposition nam Kelvin Snoeks de leiding, gevolgd door Maxime Oosten. Onze M2 met Willem Meijer kon direct volgen en schoof op naar een derde plek. Willem zette door, pakte de tweede plaats over en niet veel later werd Kelvin Snoeks ingehaald en pakte de ontketende Willem de eerste plek. Nog voor de rijderswissel is het Maxime Oosten die de snelheid er goed in heeft en aanklopt bij Willem Meijer en uiteindelijk de kop overneemt. Na de verplichte rijderswissel is het overzicht terug en rijdt Lorenzo van Riet op een prima derde plaats, achter Snoeks en Veels. Dan volgen de nodige wisselingen van posities, waarbij Snoeks 30 sec straf krijgt, wegens een te korte pitstop en Oosten die ondertussen tweede lag, valt stil. Dit zorgt voor een safetycar, waardoor het veld weer in elkaar schuift. Nadat de safetycar de baan heeft verlaten, valt Lorenzo van Riet direct aan bij Veels en Snoeks weet de leiding te pakken. Een prachtige overwinning van de eerste race van dit seizoen!

Race 2

In race 2 start opnieuw Kelvin Snoeks vanaf poleposition. Willem en Lorenzo starten van P3. Bij de rollende start weet Snoeks de leiding te behouden voor Madziarz en Van Riet. Oosten komt vanuit het tweede groepje naar voren en heeft P4 in handen. Oosten is bezig aan een opmars, terwijl Lorenzo van Riet in ronde 6 de leiding van Snoeks overneemt. Oosten dringt aan en pakt in ronde 10 de leidng over van Lorenzo. Na alle pitstops behoudt Oosten de leiding, maar Willem Meijer zit er nog maar 0,2 sec achter. Snoeks volgt als derde op 3,5 seconde. Meijer geeft Oosten geen moment rust en blijft aandringen. Snoeks is afgehaakt, hij rijdt inmiddels 4,5 sec achter Willem Meijer.

In ronde 28 weet Willem dan toch Oosten in te halen en neemt de kop over. Echter, geeft Oosten de strijd niet op en de twee heren rijden enkele ronden zij aan zij over de baan. Bij het ingaan van de laatste ronde ligt Maxime Oosten 0,8 sec. voor op Willem Meijer en komt uiteindelijk met een verschil van 1,2 sec als winnaar over de finish. Willem sluit het mooie raceweekend af met een zwaar bevochten 2de plek.

Al met al een mooi resultaat voor het team van Renova Motorsport!

Wij gaan ons voorbereiden op het volgende weekend van 13 -15 mei op het circuit van Hockenheim. Hier nemen we deel aan de Hankook 12 hrs.

In het weekend van 14 & 15 mei jl. waren we met de BMW M2 Cup Benelux voor het eerst op het circuit van Hockenheim in Duitsland.

Op donderdag hadden we een extra testdag op het programma, zodat Willem Meijer en Lorenzo van Riet de baan konden leren kennen en Xwift Racing Events de auto van de juiste set-up kon voorzien.

“De auto voelde goed tijdens de vrije trainingen van gisteren en we hebben kunnen testen wat we wilde testen”, maar dit circuit verlangt wel een iets “rustigere” rijstijl”, aldus Willem. De vrije trainingen werden afgesloten met een 2de plek.

De kwalificatie was voor rekening van teamgenoot Lorenzo.
Hij had wat last van onderstuur, maar wist de BMW uiteindelijk naar de 2de startplek te rijden. De nummer 1 Maxime Oosten was uit het niets 0,8 sec los. Tijd om alle data goed te analyseren en te kijken wat we moesten verbeteren.

De eerste race konden we op het podium afsluiten met een mooie 3de plek. De concurrentie was moordend en gemiddeld tot 2 tiende sneller op de rechte stukken. De eindoverwinning was voor Maxime Oosten, die ruim 23 seconden voorsprong had op de nummer 2. Samen met het team hebben we alle data bekeken en de set-up voor de tweede race daarop aangepast.

Jammer genoeg verliep de tweede race van de BMW M2 CS Cup niet helemaal zoals wij hadden gehoopt. Willem startte voortvarend vanaf de 2de plek, maar moest de ultrasnelle Maxime Oosten laten gaan. Fred Caprasse lag op een derde plek pal achter Willem. Daar ontstond een strijd om de 2de plek, waarbij Caprasse de achterkant van Willem raaktte waardoor deze laatstgenoemde spinde. Willem kon zijn weg vervolgen, maar had een flinke achterstand opgelopen. Toen het tijd was voor de wissel met Lorenzo, bleek dat de veerpoot linksachter was gebroken. Dit resulteerde in een vroegtijdige staking van de race. Erg zuur, omdat we hierdoor de koppositie in het klassement zijn verloren aan Maxime Oosten. Hij schreef ook de tweede race op Hockenheim op zijn naam en voert nu het klassement aan met 70 punten.

Willem en Lorenzo staan met 60 punten op een 4de plaats in het klassement.

We zullen er op het circuit van Zolder alles aan gaan doen om onze achterstand in te lopen!

Zolder Superprix

Trophy of the Dunes

Spa Racing Festival

Supercar Madness