APK bij de erkende BMW dealer

Onze vakmensen kennen uw BMW als geen ander.

Waarom een APK keuring bij een BMW dealer? Als BMW erkend service partner kennen we uw BMW als geen ander. Een goede conditie van uw auto is erg belangrijk. Voor uw eigen veiligheid, maar ook die van anderen. Daarom wordt uw BMW bij de wettelijk verplichte APK (Algemene Periodieke keuring) op diverse punten gecontroleerd. Naast veiligheidsaspecten wordt er tijdens de APK check ook gekeken naar milieuaspecten zoals lekkages en uitstoot.


U kunt de APK van uw BMW laten uitvoeren vanaf € 39,95.
APK AFSPRAAK MAKEN

DIRECT ONLINE PLANNEN

KIES VOOR BMW SPECIALISTEN VOOR UW APK:

WIJ ZIJN NIET DUURDER, WEL BETER.

Een APK keuring voor uw BMW kunt u overal uit laten voeren, maar kies voor BMW specialisten bij een erkende BMW garage. Onze officiële APK-keurmeesters zijn in BMW gespecialiseerde monteurs en kennen uw auto als geen ander. We doen alles wat nodig is voor de verkeersveiligheid én weten alles van uw auto. Zo weten wij precies waar we op moeten letten tijdens een APK keuring voor uw BMW. Mocht er dan toch onverhoopt iets zijn, dan kunnen wij de reparatie voor u uitvoeren met originele BMW-onderdelen. Uiteraard met een heldere prijsopgaaf vooraf, afspraak is afspraak.

Voor de APK-keuring van uw BMW is de erkende BMW dealer gewoon het beste adres. Maak een afspraak voor uw APK bij onze vestigingen in Tilburg, Waalwijk, Breda, Roosendaal of Goes.

APK CHECKLIST

De APK keuring voor uw BMW biedt de zekerheid van een veilige auto, met een geldige APK weet u dat u veilig de weg op kan en dat uw auto aan de eisen van de RDW voldoet. Als erkende BMW dealer zorgen wij dat uw auto aan de RDW keuringseisen voldoet. De APK zegt echter niets over de staat van onderhoud van uw auto, daardoor kan het zijn dat wij u adviespunten geven voor onderhoud, terwijl de auto wel goedgekeurd is.

De BMW wordt o.a. gecontroleerd op:

  ✔ Deugdelijkheid van de auto

  ✔ Spiegels

  ✔ Voorruit

  ✔ Deuren en vergrendeling

  ✔ Verlichting

  ✔ Remmen en remwerking

  ✔ Carrosserie

  ✔ Autogordels

  ✔ Registratie

  ✔ Uitlaat en uitstoot

  ✔ Wielen en banden

UITSTOOT / EMISSIE

Naast veiligheid stelt de APK Keuring eisen ten behoeve van het milieu. De meting verschilt per brandstof van de auto:

 • Bij dieselmotoren wordt de uitstoot van roet gemeten
 • Bij benzine motoren wordt de uitstoot van CO2 gemeten met de zogenaamde 4-gas-test. Tijdens deze test wordt de meting verricht met stationair draaiende motor en bij een verhoogt toerental. Bij de APK keuring wordt gekeken naar de verhouding tussen verschillende uitlaatgassen. Deze wordt uitgedrukt in de Lambda-waarde en moet tussen de 0,97 en 1,03 zijn.

REMMEN EN REMWERKING

Remmen vormen een essentieel deel van de veiligheid van uw BMW. De APK keuringseisen voor remmen zijn daarom uitgebreid. In het kort moeten alle remmen goed werken en moeten de wielen op dezelfde as, met gelijke mate remmen.

Dikte van remschijven. Bij sommige remschijven staat de minimumdikte erop vermeld.

Roest is gedeeltelijk toegestaan in de APK keuringseisen. De remschijf mag niet meer dan 50% roest hebben op het deel waar het remblok aandrukt.

Bijna versleten remblokken of remschoenen zijn toegestaan in de APK keuring, hier wordt op het APK keuringsrapport aantekening van gemaakt. Remslangen dienen in goede staat te verkeren. Tijdens de APK keuring van uw BMW wordt gekeken naar de remslangen. Deze mogen geen scheuren of andere uitdrogingsverschijnselen hebben.

VERLICHTING

Verlichting is onderdeel van de veiligheid van uw BMW. Niet alleen voor u als automobilist maar ook voor de veiligheid van andere weggebruikers heeft goedwerkende verlichting een hoge prioriteit.

APK keuringseisen voor de verlichting op een rijtje:

 • Koplampen moeten bij de APK keuring naar behoren werken. Kleur van de lichten moet wit of geel zijn.
 • Achterlichten dienen allebei te werken. APK keuringseis is dat de kleur rood is.
 • Remlichten, deze mogen zowel rood als ambergeel zijn. Bij de APK keuring is een derde remlicht pas verplicht vanaf 30 december 2001.
 • Knipperlichten en alarmlichten dienen correct te werken.
 • Werkende kentekenplaat verlichting.
 • Mistlampen, voor werkend indien aanwezig en achter minimaal 1 werkende.
 • Alle reflectoren dienen aanwezig en heel te zijn.

APK keuringseis aan de staat van de verlichting is dat alles vochtdicht moet zijn en het lichtbeeld niet vertekend mag zijn. Glazen dienen helder te zijn, ongeverfd en mogen minimaal voor 25% afgeschermd zijn.

 

BANDEN

Een van de belangrijkste APK keuringseisen! De banden van uw BMW vormen het contact met het wegdek. Bij sneeuw, regen of slecht wegdek is de veiligheid van uw auto voor een groot deel afhankelijk van de staat van de banden en velgen.

Bij de APK is een wettelijk minimum vastgesteld van 1.6 millimeter diepte van het profiel van de band. Vaak wordt onder de 2.5 millimeter profieldiepte vervanging van de band aangeraden.

De APK check stelt eisen aan de maat van de banden. Deze moeten geschikt zijn voor de auto en aan dezelfde as moeten gelijke banden zitten. Met andere woorden, de APK keuringseisen zijn dat linksvoor en rechtsvoor van de auto, dezelfde maat band zit.

Verder mogen banden geen beschadigingen bevatten.

*Een roetfiltertest bij dieselvoertuigen wordt separaat verrekend. Dit kost € 23.60.