BMW 2 Serie Gran Coupé

Nu in de showroom

Geen traditionele coupé, maar een heel bijzondere ervaring: de eerste BMW 2 Serie Gran Coupé heeft een uitdagend karakter en introduceert een nieuwe vorm van autoriteit in de compacte premiumklasse. Het is bovenal de compromisloze, prestatiegerichte esthetiek die zijn ambities onmiskenbaar duidelijk maakt. Niet trendvolgend, maar trendsettend. Niet conventioneel, maar individueel. Niet gewoon, maar buitengewoon. In lijn met de hoogwaardige technologieën en perfect afgestemde rijdynamische kenmerken onderscheidt de BMW 2 Serie Gran Coupé zich met gemak van de massa en volgt hij zijn eigen weg.

Kenmerken BMW 2 Serie Gran Coupé

De BMW 2 Serie Gran Coupé is 4.526 mm lang, 1.800 mm breed en 1.420 mm hoog. Ondanks dat de carrosserie laag en sportief oogt, genieten de inzittenden van een riante binnenruimte dankzij de 2.670 mm lange wielbasis. De bagageruimte van 430 liter is op diverse manieren uit te breiden.

Dynamisch ogende voorzijde met een nieuwe interpretatie van iconische BMW kenmerken: de enigszins schuin geplaatste koplampen (standaard LED) zijn daarin gezichtsbepalend en leiden de aandacht naar de BMW nierengrille. Die vormt een belangrijk verbindend element in de voorzijde van de auto.

Zoals zijn sportieve uiterlijk al suggereert, is de BMW 2 Serie Gran Coupé qua dynamiek de nieuwe maatstaf in zijn segment. De basis daarvoor is de geavanceerde voertuigstructuur met voorwielaandrijving, die de BMW 2 Serie Gran Coupé overigens deelt met de nieuwe BMW 1 Serie, in combinatie met een grote variëteit aan technologische ontwikkelingen.

De standaardspecificatie voor de topuitvoering, de sportieve BMW M235i xDrive, omvat onder meer BMW xDrive vierwielaandrijving, een mechanisch Torsen-differentieel met beperkte slip, M Sport Steering en M Sport remmen. De 8-traps Steptronic Sport transmissie is ook voorzien van een Launch Control modus. Het driedimensionale meshdesign dat in de BMW nierengrille de spijlen vervangt, is geïnspireerd op raceauto’s en zorgt voor een verleidelijk optisch accent.

TIJDELIJK AANBOD VOOR DE BMW 2 SERIE GRAN COUPÉ.

BMW maakt rijden geweldig. Profiteer van onze tijdelijke aanbiedingen en ontdek de mogelijkheden voor uw nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé.

  • BMW Executive Edition
  • Private Lease vanaf € 469,- per maand*
  • BMW i-Ready, vrij overstappen naar elektrisch

* Op basis van looptijd 48 maanden en 10.000 km incl. BTW.

BMW 2 serie motorvarianten

Uitvoeringen BMW 2 Serie Gran Coupé

Er zijn vanaf de introductie twee benzinemotoren en een dieselmotor leverbaar in de BMW 2 Serie Gran Coupé: een 3-cilinder benzinemotor met 103 kW (140 pk) in de BMW 218i, een 140 kW (190 pk) 4-cilinder dieselmotor in de BMW 220d en de krachtigste 4-cilinder benzinemotor van de BMW Group, met 225 kW (306 pk), in de BMW M235i xDrive. Alle motoren voldoen aan de strenge Euro 6d-TEMP-emissienorm.

Innovatie in de nieuwe BMW 2 Serie Gran Coupé

De BMW 2 Serie Gran Coupé is voorzien van innovatieve bestuurdersassistentie afkomstig uit modellen die hoger in het gamma van BMW staan. Lane Departure Warning met actieve stuurcorrectie en Collision and Pedestrian Warning met City-remfunctie zijn standaard, terwijl Active Cruise Control, Driving Assistant met Rear Collision Warning en Crossing Traffic Warning, en de innovatieve Reversing Assistant allemaal als optie leverbaar zijn.

De BMW 2 Serie Gran Coupé is te ver- en ontgrendelen via de smartphone als de berijder beschikt over de optionele BMW Digital Key. De motor kan worden gestart zodra de smartphone in de daarvoor bestemde dock is geplaatst.

De BMW Intelligent Personal Assistant is onderdeel van het bedieningsconcept van de BMW 2 Serie Gran Coupé. De digitale assistent kan de dagelijkse routines en gewoonten van de bestuurder leren en die vervolgens in de juiste situaties toepassen.

Connected Navigation diensten kunnen informatie van het navigatiesysteem en externe informatie benutten voor de planning van de route. De bestuurders van de BMW 2 Serie Gran Coupé kunnen bestemmingen via diverse apps rechtstreeks naar het navigatiesysteem van de auto zenden, die opslaan en synchroniseren

Prijsstelling januari 2020

De nieuwe BMW 2 Serie Gran Coupé is voorzien van een rijke standaarduitrusting met onder de schuin geplaatste koplampen standaard met LED technologie, DAB Tuner, stuurwiel met leder bekleed en Active Guard Plus. De nieuwe BMW 2 Serie Gran Coupé zal leverbaar zijn voor een consumentenadviesprijs vanaf €36.305 - incl. BTW en BPM.

Motorisering
Consumentenadviesprijs vanaf
218i
€ 36.305
218iA
€ 39.042
M235iA xDrive
€ 62.870
216d
€ 50.564
220d A
€ 46.322

Motorisering BMW 2 Serie Gran Coupé

- Gecombineerd verbruik: 5,0 - 5,5 l/100 km; CO2 uitstoot gecombineerd: 114 -125 g/km

- Vermogen 140 PK

- Gecombineerd verbruik: 6,7-6,9 l/100 km; CO2 uitstoot gecombineerd: 153 - 156 g/km

- Vermogen 306 PK

- Gecombineerd verbruik: 4,2-4,3 l/100 km; CO2 uitstoot gecombineerd: 110-113 g/km

- Vermogen 190 PK

Bekijk de brochure en prijslijst van de BMW 2 serie