BMW i Vision Circular

Geheel op duurzaamheid en luxe

De vierzits BMW i Vision Circular geeft een voorproefje van een compacte, volledig elektrische auto voor het jaar 2040, die geheel op duurzaamheid en luxe is gericht. De BMW i Vision Circular vormt geen vooruitblik op de ‘Neue Klasse’.  Als het gaat om duurzaamheid is de ‘Neue Klasse’ echter ontwikkeld met dezelfde insteek als de BMW i Vision Circular. Bij het materiaalgebruik focust de BMW i Vision Circular op gerecyclede materialen (het “Secondary First” principe) die snel en eenvoudig kunnen worden gedemonteerd aan het eind van de productlevenscyclus.

Het Design

De voorzijde

Aan de voorzijde zijn de BMW nieren en koplampen nieuw geïnterpreteerd: als digitaal oppervlak. In de toekomst kan digitaal design geometrische variaties in lampen en bumpers overbodig maken, waardoor het aantal benodigde materialen en gereedschappen kan worden gereduceerd.

De wielen

De wielen zijn ontworpen met het oog op een minimaal gebruik van materialen. De maximale openheid van de wielen garandeert een goede koeling van de remmen, terwijl de meer gesloten oppervlakken aan de randen zorgen voor optimale aerodynamische eigenschappen.

Het interieur

Het interieur van de BMW i Vision Circular laat zien wat er in de toekomst mogelijk is op het gebied van circulariteit en doelbewuste selectie van materialen – en het fascinerende design dat daar het resultaat van kan zijn.

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

De BMW i Vision sounds

Het sound design voor de BMW i Vision Circular is het werk van de componist Hans Zimmer en Renzo Vitale, Creative Director Sound BMW Group. Het maakt de circulariteit van de auto hoorbaar. Elke toon geeft de bewegingen van de exterieurstructuren, de interieurdelen, de materialen, de verlichting en de visuele animaties weer.

100 procent gerecycled materiaal

De geweven stof in fraai Jacquard design voor de zitplaatsen achterin is gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal. De achterbank wordt omlijst door een geanodiseerd aluminium frame, uitgevoerd in goud-brons. De stof en het frame worden op hun plek gehouden door een koord, dat ook eenvoudig kan worden losgemaakt wanneer de bank moet worden gedemonteerd. De royale, iets hoger geplaatste zitplaatsen achterin bieden uitmuntend comfort voor twee personen met hun zachte zijwangen. De hoofdsteunen zien eruit als kussens en de eronder geplaatste luidsprekers maken van elke zitplaats een individuele sound zone. De in de auto toegepaste hoogpolige vloerbedekking is gemaakt van 100 procent gerecyclede kunststof.

Duurzaamheid

De vastestof-accu in de BMW i Vision Circular is dan ook 100% recyclebaar en wordt bijna uitsluitend gefabriceerd met gebruik van materialen uit de kringloop. Deze accu biedt een veel hogere energiedichtheid met een aanzienlijk gereduceerd gebruik van de meest waardevolle hulpbronnen. De BMW i Vision Circular toont daarmee de allesomvattende, innovatieve benadering door BMW Group van duurzame mobiliteit. BMW Group wil het voortouw nemen in de ontwikkeling van een circulaire economie en benadrukt haar leidende rol in de efficiënte toepassing van hulpbronnen bij de productie en in alle fasen van de levenscyclus van een auto.