BMW i Vision Dee

De ultieme reisgenoot

De BMW i Vision Dee is uw digitale reisgenoot en begeleid u op een reis tussen de realiteit en de virtuele wereld. Dee staat namelijk voor Digital Emotional Experience. De BMW laat zien wat er mogelijk is wanneer hardware en software samensmelten. Daarnaast is de BMW i Vision Dee ook weer een nieuwe stap richting de Neue Klasse.

De BMW i Vision Dee is voorzien met de nieuwste vorm van technologie. Het BMW Head-Up Display strekt zich uit over de volledige breedte van de voorruit. Daarmee wordt er al vooruit geblikt op de volgende generatie voertuigen.

E-Ink technologie

De BMW i Vision Dee heeft een veelkleurig, volledig variabel en individueel aanpasbaar exterieur dankzij E-Ink. Het creƫert een magisch kleurenspel van maximaal 32 kleuren. Het carrosserieoppervlak van de BMW is verdeeld in 240 e-Inkt segmenten die elk afzonderlijk worden aangestuurd. Dankzij deze technologie kan er binnen enkele seconden een bijna oneindige verscheidenheid aan patronen worden gegenereerd.

de fusie van virtuele ervaring met echt rijplezier
Oliver Zipse - Voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG

Gereduceerd design

Het design van de BMW i Vision Dee is bewust gereduceerd om de aandacht te houden op de digitale ervaring. Het exterieur is af te leiden van de bekende Sedan modellen. De traditionele designelementen zoals de nierengrille, dubbele ronden koplampen en de Hofmeisterknik zijn opnieuw ontworpen. Dit geeft de BMW i Vision Dee een eigen digitale en tegelijkertijd menselijke uitstraling.