BMW i3

De duurzaamste

Het gaat gebeuren. U gaat elektrisch rijden, nu of in de toekomst. Wanneer bepaalt u zelf. Maar hoe duurzaam is elektrisch rijden nu echt? De BMW i3 is dé duurzaamste elektrische auto. 100% elektrisch, 0% uitstoot en gebouwd met 100% windenergie, in een van de meest moderne autofabrieken ter wereld. Met stoelbekleding voor 34% gemaakt van oude PET-flessen. En in de genen 100% rijplezier.

De BMW i3 belichaamt een nieuwe houding ten opzichte van mobiliteit. Daarbij streeft BMW naar een totale aanpak, vanaf de ontwikkeling en de productie van de auto, tot aan de recycling ervan. Veel van de toegepaste materialen zijn vervaardigd van hernieuwbare grondstoffen – en de BMW i3 wordt gebouwd met 100% duurzaam opgewekte energie. Zo goed voelt rijplezier.

 

Duurzaam geboren
Pet-flessen en visnetten
Duurzaam dashboard

Duurzaam geboren

Het begint al duurzaam. De BMW i3 wordt gebouwd in een van de modernste autofabrieken ter wereld in Leipzig. Deze draait op 100% duurzame windenergie, afkomstig van eigen windturbines. Een duurzamere start kan je de BMW i3 niet geven. 

Pet-flessen en visnetten

In de BMW i3 zijn allerlei gerecyclede materialen verwerkt. De stoelbekleding is deels gemaakt van oude PET-flesen. De vloermatten van visnetten. 

Duurzaam dashboard

Voor het dashboard van de BMW i3 koos BMW voor het hout van de snelgroeiende eucalyptusboom uit duurzame Europese bosbouw, FSC-gecertificeerd natuurlijk. Het hout zorgt voor een rustige ambiance in een high-tech omgeving. 

EFFICIËNTE FEITEN

Van 0 naar 100 km/h in 6.9 sec. (BMW i3s) en 7.3 sec. (BMW i3)
In 45 minuten 80% opgeladen.
Een 100% elektrische BMW die 0% uitstoot.
Geproduceerd met 100% duurzame windenergie.
Verbruik van 50% minder water en 70% minder energie.
Stoelbekleding 34% gemaakt van oude PET-flessen.
Dashboard van FSC-gecertificeerd hout
Voor 95% recyclebaar

De BMW i3s

Bliksemsnel. En geladen met emotie.

Maximaal sportief, maximaal energiek: de BMW i3s combineert uitmuntende rijeigenschappen met de modernste technologieën. De nieuw ontworpen Automatic Stability Control (ASC) werkt nu nog sneller en zorgt voor meer tractie en stabiliteit bij het accelereren en remmen. De geoptimaliseerde Dynamic Traction Control (DTC) is nu zelfs in bochten en tot een snelheid van meer dan 100 km/h beschikbaar. Nog meer sportieve rijdynamiek biedt het rijprogramma SPORT. Zodra het gaspedaal wordt ingetrapt reageert de BMW i3s sneller en directer indien de laadstatus van de accu dat toelaat. De Sport Steering met aangepast stuurmoment en het met tien millimeter verlaagde sportonderstel verbeteren de wendbaarheid.