BMW iX1

De nieuwe BMW iX1 biedt rijplezier en moderne, veelzijdige functionaliteit in combinatie met emissievrije mobiliteit. Verder dragen het nieuw weergave- en bedieningsconcept met BMW Operating System 8, het BMW Curved Display en een uitgebreid gamma automatische bestuurdersassistentie- en parkeerhulpsystemen bij aan het vooruitstrevende karakter van deze Sports Activity Vehicle (SAV) in het premium compacte segment.

De elektrische vierwielaandrijving biedt uitstekende grip op de weg en optimale stabiliteit onder alle omstandigheden. De BMW iX1 xDrive30 sprint desgewenst vanuit stilstand in 5,7 seconden naar de 100 km/h.

De vijfde generatie van de BMW eDrive technologie is verder voorzien van uiterst efficiënte oplaadtechnologie, met onder meer de verbeterde oplaadsoftware uit de BMW i7 en een hoogvoltage-accu in de bodem van de auto, die zorgt voor een actieradius van 413–438 kilometer. 

Exterieur highlights

De voorzijde

De verticale voorzijde geeft de nieuwe BMW iX1 een veel krachtigere uitstraling; de smalle LED koplampen, de grote, bijna vierkante BMW nierengrille, de lijnen die elkaar kruisen en naar de zijkanten uitlopen en de opvallende verchroomde strips in de onderste luchtinlaten zijn beeldbepalende elementen.

BMW X Styling

De oppervlakken, lijnen en stijlvolle designdetails van de derde modelgeneratie van de BMW iX1 maken zijn SAV karakter nadrukkelijker dan ooit zichtbaar. 

Achterzijde

Van achteren bezien zorgen de slanke achterruit, de horizontale lijnen, de opvallende LED achterlichten en de uitlopende randen van de wielkuipen voor de typerende SAV looks.

Motorisering

Een nieuw tijdperk van rijplezier in compacte SAV’s

De BMW iX1 xDrive30 is het eerste vierwielaangedreven volledig elektrische model van BMW in het premium compacte segment. Twee in de voor- en achteras geïntegreerde elektromotoren leveren een gecombineerd vermogen van 230 kW (313 pk, inclusief het tijdelijke extra vermogen) en een gecombineerd koppel van 494 Nm. De elektrische vierwielaandrijving biedt uitstekende grip op de weg en optimale stabiliteit onder alle omstandigheden. De BMW iX1 xDrive30 sprint desgewenst vanuit stilstand in 5,7 seconden naar de 100 km/h.

Duurzaamheidsfeiten

Over de BMW iX1

Wist u dat...

  • De in de hoogvoltage-accu van de nieuwe BMW iX1 gebruikte grondstoffen kobalt en lithium zijn afkomstig van verantwoorde mijnbouw.
  • Voor de elektromotor van de nieuwe BMW iX1 is in het geheel geen gebruik gemaakt van zeldzame grondstoffen.

Wilt u meer weten over het onderwerp duurzaamheid? Klik dan op de onderstaande button.

Interieur highlights

De stoelen

De nieuw ontwikkelde stoelen zijn leverbaar met naar keuze geperforeerde Sensatec of Vernasca lederen bekleding. Op de optielijst staan ook elektrische stoelverstelling met geheugenfunctie en lendensteunen met massagefunctie.

BMW Curved Display

De nieuwe generatie BMW iDrive tilt de interactie tussen bestuurder en voertuig naar een nieuw niveau. Een gebruikerservaring gebaseerd op natuurlijke dialogen en functies afgestemd op behoeften en voorkeuren met een interface die esthetisch aantrekkelijk is, rijk is aan detailontwerp en netjes aansluit bij de geometrische structuren van de analoge elementen.

Standaarduitrusting

Het BMW Maps navigatiesysteem, het met leder beklede sportstuurwiel, de intelligente automatische airconditioning en de regensensor met automatische activatie van de verlichting behoren tot de standaarduitrusting van de nieuwe BMW iX1.

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.