De nieuwe BMW 1 Serie

De nieuwe BMW 1 serie is de derde generatie van dit succesvolle model. Met de nieuwe BMW 1 Serie breekt een nieuw tijdperk aan. Het model is gebaseerd op het moderne BMW voorwielaandrijvingsplatform. Daarmee combineert de nieuwe BMW 1 Serie het kenmerkende rijplezier van BMW met een aanmerkelijk ruimer interieur. De nieuwe BMW 1 Serie is sportief, veilig en hoogwaardig afgewerkt, heeft een fris design, de nieuwste connectiviteit en is een echte BMW met een sterk eigen karakter.

De BMW 1 Serie beleeft zijn wereldpremière op de allereerste editie van #NEXTGen – het nieuwe infotainmentplatform van BMW Group – van 25 tot 27 juni 2019 bij BMW Welt in München. Meer informatie over de showroomintroductie en prijzen van de nieuwe BMW 1 Serie volgen eind juni 2019.

Nieuw gezicht, grotere BMW nierengrille.

De nieuwe BMW 1 Serie heeft letterlijk een nieuw gezicht: de karakteristieke BMW nierengrille is groter en nadrukkelijker aanwezig en voor het eerst zijn ook in dit model beide helften ervan in het midden met elkaar verbonden. 

Het sportieve topmodel, de BMW M135i xDrive (verbruik gecombineerd: 6,8-7,1 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 155-162 g/km) is voorzien van een markant, op de autosport geïnspireerd rooster met Mesh effect, in plaats van de klassieke verticale spijlen. De koplampen zijn schuin geplaatst en geven de nieuwe BMW 1 Serie een frisse, jeugdige uitstraling. De optioneel te bestellen full-LED-koplampen – desgewenst in een adaptieve uitvoering – ogen bijzonder modern.

Meer interieurruimte

In de nieuwe BMW 1 Serie hebben de inzittenden aanmerkelijk meer ruimte dan in zijn voorganger, vooral achterin. De instap is daardoor gemakkelijker en de knieruimte achterin is met 33 mm gegroeid. De hoofdruimte achterin is – indien het panorama-schuifdak aanwezig is – met 19 mm toegenomen. Daarnaast hebben de achterpassagiers 13 mm meer ruimte op ellebooghoogte, terwijl de inzittenden voorin maar liefst 42 mm meer elleboogruimte hebben.

De bagageruimte meet nu 380 liter, 20 liter meer dan voorheen. Met de achterbankleuning omgeklapt bedraagt de ruimte zelfs 1.200 liter. Bovendien is de minimale breedte van de bagageruimte toegenomen met 67 mm. En voor het eerst is de BMW 1 Serie ook te bestellen met elektrische bediening van de bagageklep.

Twee benzine- en drie dieselmotoren bij introductie.

Voor de nieuwe BMW 1 Serie biedt BMW keuze uit 3- en 4-cilinder-in-lijnmotoren van de nieuwste generatie van de BMW EfficientDynamics motorenfamilie. Die zijn dankzij veel kleine verbeteringen zuiniger, schoner en voor een deel sterker dan hun voorgangers.Bij de introductie zijn twee benzine- en drie dieselmotoren met vermogens van 85 kW (116 pk) in de BMW 116d (verbruik gecombineerd: 3,8-4,2 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 100-110 g/km) tot 225 kW (306 pk) in de BMW M135i xDrive leverbaar. Dit model heeft de sterkste 4-cilinder-in-lijn benzinemotor van BMW Group. De BMW M135i xDrive sprint van 0 naar 100 km/h in slechts 4,8 seconden (4,7 met M Performance Pack, te bestellen vanaf november 2019), de topsnelheid ligt op 250 km/h (begrensd). Ondanks deze indrukwekkende prestaties heeft dit model genoeg aan 6,8-7,1 l/100 km brandstof, bij een CO2-emissie van slechts 155-162 g/km.

De motoren van de BMW 1 Serie voldoen aan de strenge emissienorm Euro 6d-TEMP, maar de BMW 116d voldoet zelfs al aan de nog strengere Euro 6d-norm. De benzinemotoren zijn voorzien van een partikelfilter en de dieselmotoren van een dieselpartikelfilter, een NOx-reductiekatalysator en een SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction).

Drie uitrustingslijnen en een topmodel.

De nieuwe BMW 1 Serie is in drie uitrustingslijnen te bestellen, die zich zowel wat betreft uiterlijk als interieur van elkaar onderscheiden. In het Model Luxury Line ligt de nadruk vooral op verfijning en comfort, met carrosseriedelen in Aluminium satiniert en interieurbekleding in Leder ‘Dakota’. Het Model Sport Line is voorzien van accenten in Schwarz, raamlijsten in BMW Individual Hochglanz Shadowline en sportstoelen. Het Model M Sport is voorzien van accenten in Aluminium satiniert, een voorspoiler en een onderbumper met specifiek gevormde luchtinlaten en een BMW M achterbumperinzet in hoogglanzend Schwarz.

Het topmodel is de BMW M135i xDrive. Die is voorzien van onder meer het rooster met Mesh effect in de BMW nierengrille, afgeschuinde eindstukken van het uitlaatsysteem in de kleur Cerium Grey en de BMW M achterspoiler in de kleur van de carrosserie.

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

M Performance Parts voor de nieuwe BMW 1-serie

Als zodanig zorgt het onderscheidende karakter en de uitstekende wendbaarheid van de derde motorgeneratie voor een onmiskenbare sportieve rijervaring af fabriek. Dit kan echter nog verder worden geïntensiveerd. Zo snel na de marktintroductie van de nieuwe BMW 1-serie, is een uitgebreid assortiment exclusieve M Performance Parts verkrijgbaar waarmee het sportieve uiterlijk en dynamische potentieel van de BMW 1 serie een extra boost krijgt. Zoals gebruikelijk is voor BMW, zijn alle componenten op elkaar afgestemd en afgestemd op het specifieke karakter van het nieuwe model. Het verbeterd de sportieve en dynamische uitstraling van de auto. De onderdelen voldoen ook aan de functionele eisen op het gebied van lichtgewicht constructie en aerodynamica.

Sportieve lichtheid: aerodynamische en uitwendige componenten. 
Verschillende lichtgewicht constructiedelen in een nieuw koolstofvezellook en componenten in hoogglanzend zwart onderstrepen het sportieve uiterlijk van de auto terwijl ze tegelijkertijd de lijnen van het lichaam benadrukken. Bovendien optimaliseren de M Performance voorsplitser, de horizontale spoiler-achterspoiler en de aerodynamische bewegingen in hoogglans zwart de aerodynamica, waardoor de talenten van het compacte 5-deursmodel op het gebied van rijdynamiek wordt verbeterd. Hetzelfde geldt voor de hoogglanzende zwarte dorpelinzet en de diffuser aan de achterzijde in lichtgewicht koolstofvezel. Alle M Performance-componenten zijn speciaal ontwikkeld voor de nieuwe BMW 1-serie en perfect geharmoniseerd in de windtunnel. De hoogwaardige koolstofvezelcomponenten worden met de hand vervaardigd voordat ze worden afgedicht met een heldere afwerking en hoogglans worden gepolijst. Dit geldt ook voor de M Performance buitenspiegelkappen, waarvan het high-tech karakter een aantrekkelijke blikvanger is. BMW M Performance Parts biedt ook het nieuwe M-nierrooster met gaasontwerp aan als een oplossing achteraf.

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze verkoopadviseurs.