De vernieuwde BMW X1

De huidige BMW X1 overtuigde meteen vanaf zijn introductie met zijn kenmerkende vormgeving. Dankzij een stevige opfrisbeurt oogt de Sports Activity Vehicle nu nog fraaier. De vernieuwde BMW X1 is direct te herkennen aan de nieuw vormgegeven voor- en achterzijde. Elke variant van de karakteristieke BMW X1 – van het instapmodel BMW X1 via de modellen xLine en Sport Line tot aan het model M Sport – heeft zijn eigen visuele identiteit.

 

Design BMW X1

De vernieuwde BMW X1 ziet er – vooral aan de voorzijde – nu nog indrukwekkender uit dan voorheen. De grotere BMW grille – de nieren vallen nu in het midden samen – sluit aan op de nieuwe Adaptieve LED koplampen met een scherper lichtbeeld en de voorbumper met geïntegreerde LED mistlampen en grotere luchtinlaten. De achterzijde van de vernieuwde BMW X1 is ook nieuw vormgegeven. De nieuwe inzet in de achterbumper in carrosseriekleur is nu eveneens standaard uitgevoerd in carrosseriekleur. Dat maakt de achterzijde een nog sterker en stijlvoller geheel.

Een ander highlight is verwerkt in de linker buitenspiegel, die een X1 logo in tweekleurig LED licht op de grond projecteert als het portier wordt ontgrendeld. Dit is meer dat een optische gadget, want het maakt in- en uitstappen ook makkelijker.

Het aantrekkelijke nieuwe design van de BMW X1 wordt verder versterkt met drie nieuwe carrosseriekleuren – Jucaro Beige metallic, Misano Blau metallic (exclusief voor het model M Sport) en het bijzonder exclusieve BMW Individual Storm Bay metallic – en vier nieuwe wieldesigns.

Uitrusting: veelzijdigheid en connectiviteit.

De BMW X1 is niet alleen door zijn rijkwaliteiten zeer aantrekkelijk. Ook met de veelzijdigheid van het interieur, de geavanceerde technologie, de royale ruimte en talloze slimme en functionele oplossingen overtuigt deze auto. De hoge kwaliteit van de BMW X1 is duidelijk zichtbaar, bijvoorbeeld in de nieuwe stiksels in contrasterende kleuren rond het instrumentenpaneel dat zwart is aan de bovenkant en de kleur van de interieurbekleding op de lagere delen.

Het contrasterende stikwerk is te bestellen voor de modellen xLine, Sport Line en M Sport. In deze modellen zijn ook de vloermatten voorzien van een gekleurde zoom met contrasterend stikwerk. De BMW X1 is ook te bestellen met een keuze uit drie nieuwe bekledingsvarianten.

Een van de hoogtepunten in het interieur van de BMW X1 is de Control Display. Een centraal geplaatst 6,5 inch scherm is standaard daarbij inbegrepen. Als een navigatiesysteem is besteld, krijgt de koper ofwel een 8,8 inch scherm óf het nieuwe 10,25 inch Touch Control Display – dat te bedienen is via de BMW iDrive Controller. Het Control Display is het ideale platform waarop het uitgebreide infotainmentaanbod is te verkennen en biedt toegang tot de digitale diensten van BMW ConnectedDrive. De nieuwste versies zijn optioneel leverbaar in de BMW X1.

De opmerkelijke veelzijdigheid van de BMW X1 is niet beperkt tot alles wat digitaal is. Ook het interieur is volledig aan te passen aan de individuele wensen. De achterbank bijvoorbeeld kan in drie delen (40:20:40) worden neergeklapt en – optioneel – 13 centimeter in lengterichting worden verschoven. Opties als een automatische bagageklep en Comfort Access – die er in combinatie voor zorgen dat de bagageklep zonder handen kan worden geopend en gesloten – brengen de veelzijdigheid van de BMW X1 opnieuw een trede hoger.

Type
Consumentenprijs
BMW X1 sDrive18i
€ 43.996
BMW X1 sDrive20iA
€ 46.794
BMW X1 xDrive20iA
€ 53.150
BMW X1 xDrive25iA
€ 60.749
BMW X1 sDrive16d
€ 45.995
BMW X1 sDrive18d
€ 47.994
BMW X1 xDrive18d
€ 55.995
BMW X1 sDrive20dA
€ 54.796
BMW X1 xDrive20dA
€ 59.995
BMW X1 xDrive25dA
€ 63.151

Eerste BMW X1 met Plug-in Hybride aandrijving

De indrukwekkende efficiency van zowel de benzine- als dieselmodellen van de BMW X1 maakt de komst van de eerste BMW X1 met Plug-in Hybride aandrijving alleen maar spannender. Als dat nieuwe model volgend jaar op de markt verschijnt, breidt BMW de elektrificatie van zijn modellengamma opnieuw verder uit. De BMW X1 xDrive25e (verbruik gecombineerd: vanaf 2,0 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: vanaf 43 g/km) – die naar verwachting in maart 2020 in productie gaat – is voorzien van de nieuwste, vierde generatie BMW batterijtechnologie, waarmee de batterij een brutocapaciteit heeft van 9,7 kWh. Daarmee heeft de Plug-in Hybride BMW X1 een puur elektrische actieradius van meer 
dan vijftig kilometer.

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.