Duurzaamheid bij Renova Group

Bij Renova is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. We hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Ben jij benieuwd welke verbeteringen we hebben doorgevoerd om als dealer aan een duurzame toekomst te werken? Wij vertellen het graag.

Renova is Erkend Duurzaam

Oktober dit jaar is Renova wederom gekeurd tot officieel Erkend Duurzaam Dealerbedrijf. Maar wat houdt dit precies in? Het certificaat Erkend Duurzaam is uitgereikt door IvDM en staat voor het bewijs dat we in alle facetten van bedrijfsvoering, duurzame verbeteringen hebben doorgevoerd. Deze certificering maakt deel uit van de verduurzamingsstrategie van Renova en BMW Nederland.

Het IvDM is in 2008 als stichting opgericht door vier grote brancheverenigingen: BOVAG, FOCWA, RAI Vereniging en Stiba en adviseert mobiliteitsbedrijven op het gebied van duurzaamheid. Het is het grootste duurzaamheidskeurmerk in de mobiliteitsbranche en wordt uitgevoerd door onafhankelijke specialisten. De organisatie wil koploper zijn in duurzame mobiliteit, duurzame certificering en duurzaam ondernemen in de mobiliteitsbranche, en voldoet aan ISO 26000-norm voor duurzaamheid.

Als dealer hechten wij veel waarde aan deze certificering, waardoor wij jaarlijks een audit laten uitvoeren en verschillende duurzame verbeteringen doorvoeren.

Waar wij trots op zijn als duurzame BMW- en MINI dealer

Afval scheiden is voor ons niet alleen een must, maar ook een uitdaging. Zo wordt ten allen tijden getracht dit zo duurzaam mogelijk te organiseren en meer dan het wettelijke minimum. Zo worden vloeistoffen gescheiden en waar mogelijk opnieuw gebruikt, maar ook onderdelen en banden worden kritisch geanalyseerd voordat ze het label ‘afval’ krijgen. Daarnaast kun je er natuurlijk vanuit gaan dat de gebruikelijke scheiding plaatsvindt op basis van grondstoffen. Middels een duurzame inrichting van de afvalstromen, dragen we bij het behoud van een fijne leefomgeving voor mens en natuur.

Het bijdragen aan de lokale omgeving is een belangrijk onderdeel van onze visie op duurzaamheid. We willen graag dat het goed gaat met de wereld en we proberen hier een steentje aan bij te dragen, door lokale maatschappelijke initiatieven te steunen. We zijn trotse sponsor van Samen RKC en Sterkhuis. Deze twee initiatieven hebben als doel de groepen in onze maatschappij te helpen waarvoor een veilige leefomgeving of degelijke opvoeding niet vanzelfsprekend zijn. Beide initiatieven worden gesteund met de benodigde financiële en materialen middelen.

Vaak wordt gezegd dat medewerkers het meest belangrijke onderdeel zijn van een organisatie. Wij, bij Renova, sluiten ons hier volkomen bij. Daarom vinden we het belangrijk dat het welzijn van onze medewerkers veilig wordt gesteld. Om het welzijn te waarborgen vindt er bij elke medewerker een jaarlijkse planning plaats die ingaat op persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor is duidelijk waarop de medewerker zich wil ontwikkelen. Het persoonlijke ontwikkelingsplan stimuleert de motivatie om eigen ambities te verwezenlijken en zorgt dat de aanwezige kennis en ervaring aansluiten op de bedrijfsdoelen.

Zoals al eerder werd vermeld, staan investeringen in de ontwikkeling van medewerkers hoog in het vaandel. Zo wordt het relatief nieuwe begrip ‘werkplaatsleren’ in hoge mate toegepast. Op deze manier proberen we monteurs in opleiding de kans te geven om in de praktijk kennis en ervaring op te doen door in een gevarieerd scala aan technische vraagstukken mee te werken. Werkplaatsleren wordt als positief ervaren, omdat de monteurs in kwestie zich betrokken en gewaardeerd voelen in de dagelijkse werkzaamheden van een dealerorganisatie.  Het intensief betrekken van lerende medewerkers heeft productieve en gelukkige medewerkers als resultaat en dat is waar we als werkgever naar streven.

Aangezien we ook wat van de omgeving verlangen - denk aan de bouw van het nieuwe pand in Tilburg - vinden we het belangrijk dat Renova ook iets teruggeeft aan de omgeving. Buiten dat Renova een bron van werkgelegenheid is, zijn de verkoopvestigingen bedoeld als een ontmoetingsplek voor iedereen die een connectie heeft met de wereld van Automotive. Daarnaast willen we ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt om kennis te maken met onze merken, dus de deuren staan altijd open.

Duurzaam Renova schadeherstel

Duurzaam schadeherstel

Onze schadeherstelvestigingen zijn erkend met het GroenGedaan certificaat. GroenGedaan! is het grootste duurzaamheidskeurmerk van BeNeLux. Het is geheel onafhankelijk en heeft meer dan 3.000 aangesloten automotive bedrijven. Naast een jaarlijkse controle van de certificering ondersteunt GroenGedaan, Renova Schadeherstel bij het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Beter voor het milieu en beter voor de samenleving.

Duurzame toekomst

Duurzaamheid is meer dan elektrisch rijden of afval scheiden. Als Erkend Duurzaam Dealerbedrijf kijken we op een holistische manier naar duurzaamheid. Onze bedrijfsstrategie is niet alleen gericht op financieel-economische waarde, maar ook op sociale en ecologische waarde. Je ziet dit terug in verschillende aspecten als materiaalgebruik, aandacht voor welzijn van onze medewerkers en een bijdrage leveren aan goede doelen.

Allereerst hechten wij als organisatie veel waarde aan het betrekken van nieuwe Renova collega's. Hiervoor hebben wij een aantal jaar geleden de welkomsttraining in het leven geroepen. De training wordt gegeven door Jan-Hein Alkemade en Harrie van Dijk. Jan-Hein vertelt onder meer over het ontstaan van Renova en de historie van onze merken BMW en MINI. Lees onderstaand meer over onze bijdrage op het gebied van duurzaamheid.

Nieuwbouw
Lokaal betrokken
Duurzame materialen
Duurzame nieuwbouw Renova Tilburg

Nieuwbouw

Als het gaat om duurzame nieuwbouw is onze vestiging in Tilburg koploper. Het nieuwe pand is duurzaam gebouwd. Zo bestaat een deel van de buitengevel uit houten panelen en duurzaam isolatiemateriaal. Deze is afgewerkt met een voornamelijk uit zand bestaande stuclaag, waardoor de wanden uitermate goed geïsoleerd zijn.

De nieuwbouwvestiging maakt gebruik van LED verlichting, warmtepompen en extra dik glas. De LED verlichting heeft een langere levensduur waardoor minder energie wordt verbruikt in vergelijking met traditionele verlichting. De warmtepompen reduceren het gas verbruik naar om en nabij 0 en het dikke glas biedt een gedegen isolatie om warmte binnen te houden.

Lokaal betrokken Renova Tilburg

Lokaal betrokken

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wil Renova als organisatie verantwoordelijkheid en betrokkenheid tonen op lokaal maatschappelijk gebied. We dragen bij door  sponsoring van sportclubs en schenken middelen aan goede doelen. Zo zijn we een van de trotse sponsoren van Samen RKC. Het geweldige initiatief van RKC Waalwijk is voor iedereen waarbij sport niet vanzelfsprekend is. Samen RKC biedt de mogelijkheid om te bewegen aan alle doelgroepen, te denken aan mensen met beperkingen, gezondheid, gebrek aan ruimte of financiële middelen.

Een ander mooi initiatief dat we steunen is Sterk Huis. Deze organisatie zet zich in voor kwetsbare mensen die zich in een lastige of bedreigende (thuis)situatie bevinden, of door een moeilijke periode gaan. Ze bieden een warme en veilige omgeving waar je terecht kunt met grote opvoedings- en ontwikkelingsvragen. Een omgeving waar je in tijden van crisis tot rust kunt komen. En waar samen gebouwd wordt aan een veilig en zelfstandig leven.

Ook wordt de omgeving betrokken bij bedrijfsontwikkelingen, zoals de nieuwbouw van Renova Tilburg. De bewoners om en nabij de nieuwe locatie waren uitgenodigd om de ontwikkelingen en resultaten van de bouw te volgen. Dit werd positief ontvangen.

Duurzame materialen bij Renova

Duurzame materialen

Gebruik van materialen vormen een belangrijke schakel in de bedrijfsvoering. Bij Renova proberen alle afdelingen gebruik te maken van duurzame materialen. Te denken aan papierenbekers in plaats van plastic en een duurzame manier voor het afvoeren van olie en afval. Ook verkopen we alleen nog zuinige en stille banden. De gebruikte banden worden op een milieuvriendelijke wijze afgevoerd. Dat geldt ook voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen.

Onze leveranciers worden geselecteerd op basis van gemeenschappelijke normen en waarden op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om duurzaamheid naar een nieuw niveau te tillen binnen Renova, nemen we gunstige inkoopvoorwaarden mee in onze overweging. Waarbij MVO centraal staat, getoetst en gestimuleerd wordt.

Duurzaam rijden begint bij Renova

Duurzaam elektrisch rijden BMW iX1

BMW iX1

De elektrische vierwielaandrijving biedt uitstekende grip op de weg en optimale stabiliteit onder alle omstandigheden. De BMW iX1 xDrive30 sprint desgewenst vanuit stilstand in 5,7 seconden naar de 100 km/h. Het krachtige accupakket geeft deze sportieve SUV een vermogen van maar liefst 313 pk, inclusief tijdelijk extra vermogen. Met het DNA van zijn geweldige voorouders en verbeterde oplaadsoftware heeft deze BMW een actieradius van 413 kilometer. Zo BMW kan elektrisch zijn.

Duurzaam elektrisch rijden BMW i7

BMW i7

De eerste volledig elektrische 7 serie, de BMW i7. Het baanbrekende design, krachtige rijdynamiek en technische innovaties van de nieuwste generatie bij elkaar. Als eerste volwaardige elektrische luxe sedan ter wereld brengt de BMW i7, met een actieradius van 625 kilometer, innovatie en rijplezier samen.

BMW iX duurzaam elektrisch rijden

BMW iX

Ontstaan uit een visie. Gemaakt voor elektrisch rijden. De BMW iX biedt dankzij efficiënte BMW eDrive technologie en elektrische vierwielaandrijving een buitengewone actieradius. Naast de indrukwekkende prestaties, uit duurzaamheid zich in het design van de BMW door het gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen. Zo is het leder van het interieur Suite gekleurd met natuurlijk olijfextract en vrij van chroomresten. Het bedieningseiland van de optionele uitrusting is gemaakt van FSC gecertificeerd hout en de afwerking van de vloer is gemaakt van Econyl.

Bonuspunten voor elektrisch rijden

BMW eDrive Zone

Emissie vrij rijden in de binnenstad. In de binnenstad van onder andere Tilburg en Breda, twee van onze vestigingslocaties, bevinden zich eDrive Zones. In deze zones schakelen BMW Plug-in Hybride modellen automatisch over op de volledig elektrische rijmodus. Dit is een digitale service die BMW beschikbaar stelt om lokaal emissie vrij te rijden, net als volledig elektrische voertuigen. Het voertuig herkent deze zones automatisch met behulp van geofencing technologie en GPS. Mocht de BMW niet voldoende zijn opgeladen, blijft deze doorrijden op de verbrandingsmotor.

BMW wil met de eDrive zones inspelen op de trend dat steeds meer gemeentes kiezen voor milieuzones – zero emissie-zones. De service draagt bij om met plug-in hybride voertuigen emissies in steden te verminderen.

BMW points voor elektrisch rijden

Bonuspunten voor jouw elektrische kilometers

De eDrive functie is standaard beschikbaar in veel bestaande en alle nieuwe BMW Plug-in Hybride modellen. Als bestuurder word je beloond met bonuspunten voor elke elektrisch gereden kilometer in het BMW loyaliteitsprogramma. In de eDrive Zones krijg je het dubbele aantal aan punten, deze kun je inwisselen voor oplaadtegoed via de MyBMW app. 

Vanaf 28-02-2023 is het niet meer mogelijk om te sparen voor bonuspunten. Heb je nog bonuspunten op jouw account staan? Dan kan je deze tot 30-04-2023 omzetten naar BMW Charging laadtegoed. 

Efficiënt laden

Openbaar opladen van elektrische auto

Openbaar opladen

Het opladen van de elektrische of Plug-in Hybride BMW gaat eenvoudig met de BMW Charging card. Met BMW Charging heb je toegang tot een reeds verder uitbreidend netwerk van oplaadstations. In Europa meer dan 305.000 laadpunten in binnensteden, parkeerplaatsen en langs belangrijke verkeersroutes.

Thuis elektrische auto opladen

Thuis opladen

Thuis laden is eenvoudiger en comfortabeler dan ooit tevoren. BMW biedt verschillende producten en services aan, die het laden van de elektrische of Plug-in Hybride BMW modellen vergemakkelijkt. Zo kun je thuis laden vanaf 11 kW tot en met 22 kW met de BMW Wallbox.

Duurzaam opladen op het werk

Op het werk opladen

Als de elektrische of Plug-in Hybride BMW wordt gebruikt voor woon- werkverkeer, heeft BMW Charging verschillende laadmogelijkheden. Openbaar opladen: 12 maanden zonder starttarief, met de BMW Charging Card of maak onder andere gebruik van de laadstations van je werkgever. BMW Charging biedt maatwerk pakketten voor zakelijke klanten en wagenparkbeheerders.