Renova Motorsport

Renova Tilburg mag zich vanaf nu officieel BMW M Motorsport dealer noemen. Rijders en teams die geïnteresseerd zijn in een BMW M2 CS Racing en daarmee aan diverse raceklassen mee willen doen, kunnen nu de auto's bestellen en laten onderhouden door onze vestiging in Tilburg.

Denk bijvoorbeeld aan de onlangs aangekondigde BMW M2 CS Racing Cup Benelux en De BMW M2 Cup NL onder de vlag van de Supercar Challenge waarmee het concept van ‘Customer Racing’ dit jaar naar de circuits in Nederland en België komt.

Later dit jaar volgt de première van de BMW M4 GT3 die in 2022 leverbaar wordt en uiteraard ook bij Renova te bestellen is.

Het BMW M Motorsport dealerschap voor Nederland opent de deuren voor coureurs en prive rijders tot het Customer Racing programma van BMW. Het is een unieke kans om de diverse raceklassen waaronder het cupracen nieuw leven leven in te blazen en daarmee actief deel uit te maken van de dynamische wereld van BMW M Motorsport. Met prachtige, nieuwe fabrieksproducten zoals de BMW M2 CS Racing en de BMW M4 GT3, vanaf 2022, hebben we absolute winnaars in ons midden. Autosport zit al jaren in het DNA van Renova, de reden voor ons om direct in te tekenen voor het BMW M Motorsport dealerschap. 

RACE-OF KARTCLINIC ORGANISEREN?

Vraag hier een offerte aan.

Autosport zit al jaren in het DNA van Renova

DE VRM BMW M2 CUP NEDERLAND.

RENOVA MOTORSPORT OP DE CIRCUITS.

Na het avontuur in de BMW M4 GT4 is Renova Motorsport dit jaar actief in de VRM BMW M2 Cup Nederland. Met vaste rijders Koen Bogaerts en Mark van der Aa rijden zij onder de vlag van het professionele raceteam Bas Koeten Racing.

Het sterke deelnemersveld van een kleine 20 auto's rijden onder de organisatie van de Super Car Challenge races op diverse circuits in Nederland en België waaronder: Zandvoort, Spa-Francorchamps en Zolder.

Volg de verrichtingen van ons team op onze M2 Cup pagina.

BMW CUSTOMER RACING MODELLEN

M2 CS Racing

De BMW M2 CS Racing kan prat gaan op indrukwekkende rijcijfers en biedt de prestaties van een rasechte raceauto voor een scherpe prijs.

Leverbaar vanaf € 95.000,- excl. BTW.

M4 GT4

Altijd in beeld: maximale kilometrage, hoge kostenefficiëntie en het grootst mogelijke onderhoudsgemak.

Leverbaar vanaf € 174.000,- excl. BTW.

 

M4 GT3

Van de weg naar het circuit. De BMW M4 GT3 zal zijn eerste races betreden, met het doel om onder competitieve omstandigheden te testen.

Leverbaar vanaf € 415.000,- excl. BTW.

BMW M2 CS RACING HIGHLIGHTS

WHEELS AND BRAKES

De BMW M2 CS Racing heeft 10.5 X 18 inch aluminium velgen in BMW design 513M mat zwart, en is geleverd met de Michelin slick banden 27/65-18 S9L. 

De remmen van de BMW hebben vaste remklauwen met 6 pistons voor en vaste remklauwen met 4 pistons achter. Ook heeft de BMW extra remluchtkoeling. De diameter van de remschijven zijn 380 mm/ 355 mm. 

 

SAFETY

De BMW M2 CS is uitgerust met de nieuwste veiligheidsuitrusting volgens FIA-normen. De carrosserie is uitgerust met een DMSB-gecertificeerde, gelaste veiligheidsrolkooi van BMW Motorsport. Centrale onderdelen hiervan zijn de FIA-brandblusser en de FT3 veiligheidsbrandstoftank.

AERODYNAMICS

Optimale neerwaartse kracht wordt verzekerd door een frontsplitter, die is overgenomen uit de speciale BMW M2 CS-editie, evenals een motorsportspecifieke, verstelbare achtervleugel.

ENGINE AND TRANSMISSION

Onder de motorkap van de M2 CS Racing ligt een M TwinPower turbo technologie, direct injection, valvetronic met een 6 cilinder in-line, vier kleppen. De cilinderinhoud is 2979 cc in de basis versie die tussen de 280 PK en de 450 PK zit . Het uitslaat systeem is een specifiek Motorsport systeem. 

De BMW heeft een dubbele koppeling met 7 versnellingen met Motorsport software, de M2 CS Racing is ook voorzien van een eindaandrijving met mechanisch sperdifferentieel met aparte koeling en speciaal gebouwde uitgaande assen met wiellagers aangepast voor de autosport. 


 

STEERING WHEEL

De BMW M2 CS Racing heeft een verlengde, verstelbare stuurkolom met afneembaar BMW Motorsport stuur.

Een AIM MXG 1.2 Motorsport Display met loggerfunctie en kleurendisplay is beschikbaar voor het registreren van rondetijden en het bewaken van de belangrijkste functionele gegevens.

RACING SEAT

De racestoel, verstelbaar volgens FIA-normen, is uitgerust met een zespuntsveiligheidsgordel. De BMW M2 CS Racing is standaard uitgerust met een Sabelt Taurus XL. Een Recaro P 1300 GT racestoel. De stoel op de afbeelding is een stoel uit de M2 CS Racing van 450 PK.