Nieuwe plug-in hybride modellen voor BMW 3- en 5 Serie.

BMW Group zet elektrificatie-offensief voort met de introductie van vier nieuwe modellen. Per maart 2021 groeit daarmee het aanbod plug-in hybride varianten van de BMW 3 Serie en de BMW 5 Serie naar zeven.

Baanbrekende energie-efficiëntie, indrukwekkende zuinigheid en rijplezier op topniveau komen samen bij de nieuwe plug-in hybride modellen van de BMW 3 Serie en de BMW 5 Serie. Beide modelseries worden in maart 2021 aangevuld met de BMW 320e Sedan, 320e Touring en 320e xDrive Touring en met de BMW 520e Sedan en 520e Touring. 

BMW Group blijft het aanbod geëlektrificeerde modellen consistent uitbreiden. Elektromobiliteit wordt een steeds belangrijker drijfveer voor de groei van de organisatie. Voor het financiële jaar 2021 heeft BMW Group als doel om de verkoop van voertuigen met geëlektrificeerde aandrijvingen met zo’n 50 procent te laten toenemen ten opzichte van het al succesvolle jaar 2020. De nieuwe plug-in hybride modellen van de BMW 3 Serie en BMW 5 Serie bieden de ideale voorwaarden om meer kopers te laten overstappen naar elektrische mobiliteit.

Alleen al voor de BMW 3 Serie is er binnenkort keuze uit zeven plug-in hybride modellen, waarvan drie met BMW xDrive intelligente vierwielaandrijving. De BMW 5 Serie zal eveneens zeven plug-in hybride modelvarianten bieden die de kenmerkende sportiviteit, het dagelijks gebruiksgemak en het reiscomfort combineren met de mogelijkheid van lokaal emissievrij rijden. Drie van deze modelvarianten zijn er met BMW xDrive, standaard of als optie. In totaal biedt BMW Group vanaf maart 2021 vijftien BMW modellen en één MINI model met plug-in hybride aandrijving. De huidige uitbreiding van het aanbod is een stap op weg naar een modellenaanbod dat in 2023 al 25 geëlektrificeerde modellen zal omvatten.