Nu online te reserveren: de BMW iX3.

Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor de volledig elektrische BMW iX3. Via de pre-reserveringtool kunt u na een aanbetaling van €1.500 als één van de eersten een productieplaats reserveren voor de BMW iX3. De productie start in 2020 bij de joint venture BMW Brilliance Automotive in Shenyang, China. U heeft bovendien de keuze uit diverse overbruggingsaanbiedingen terwijl u uitkijkt naar uw BMW iX3. Zo kunt u kiezen uit een BMW X3 xDrive20i, de plug-in hybride BMW 530e of de volledig elektrische BMW i3, alle met een kortlopend operational of private leasecontract.

Overbruggen?

STAP NU IN EEN VOORLOOPAUTO

Wilt u graag de BMW iX3 rijden maar is uw leasecontract eerder afgelopen? Wij bieden u een interessante oplossing in de vorm van een shortleasecontract. U stapt nu in een voorloopauto tegen aantrekkelijke voorwaarden. Zodra de BMW iX3 geleverd wordt kunt u de voorloopauto inleveren. Het contract is flexibel aan te vragen en op te zeggen per maand. Profiteer nu want de hoeveelheid voorloopauto's op de BMW iX3 is beperkt. 

BMW iX3

400+ km, 270+ pk en opladen in slechts 30 minuten.
De BMW Concept iX3 die vorig jaar werd voorgesteld is de realistische voorbode van de uiteindelijke productieversie: een samensmelting van het veelzijdige rijplezier waar de BMW X modellen om vermaard zijn, met lokaal emissievrije aandrijving. De vijfde generatie van de elektromotor die voor de SAV is ontwikkeld, heeft een vermogen van meer dan 200 kW (270 pk). De eveneens voor dit model ontwikkelde hoogspanningsbatterij heeft een nettocapaciteit van meer dan 70 kWh, wat genoeg is om de volledig elektrische SAV een actieradius te geven van meer dan 400 kilometer in de WLTP-testcyclus. Een ander kenmerk van de hoogspanningsbatterij voor de vijfde generatie van de eDrive technologie is zijn geoptimaliseerde laadvermogen. Het energie-opslagsysteem is voorzien van een nieuw ontwikkelde Charging Control Unit en is ontworpen voor snelladers die tot 150 kW genereren. De hoogspanningsbatterij kan in slechts 30 minuten worden opgeladen bij zo’n snellaadstation.

Vijfde generatie van BMW eDrive technologie.
De afgelopen vijf jaar heeft BMW heeft dankzij het submerk BMW i een schat aan kennis opgedaan over elektrische ‘eDrive’ aandrijflijnen. Een van de innovaties in de BMW iX3 is de vijfde generatie van de BMW eDrive technologie met als groot voordeel de samenvoeging van elektromotor, transmissie en aandrijfelektronica in één elektrische aandrijvingscomponent. Bovendien omvat de vijfde generatie van het elektrische aandrijfsysteem nieuwe, krachtigere batterijen. Dit nieuwe technologiepakket zorgt voor aanzienlijke vooruitgang op het gebied van prestaties, actieradius, gewicht, indeling en flexibiliteit. Het maakt zijn debuut in de volledig elektrisch aangedreven SAV.

Bijzonder slimme componenten.
De afzonderlijke componenten van BMW eDrive onderscheiden zich door hun lagere gewicht, de schaalbaarheid en de extreem compacte constructie. Daarbij komt dat ze in een flexibele, modulaire designstructuur passen en daardoor op diverse manieren kunnen worden toegepast. De manier waarop BMW verregaand geïntegreerde elektrische aandrijfsystemen benadert, kan in de toekomst ook worden toegepast op een groot aantal uiteenlopende modellen. De BMW X3 waarop de conceptauto is gebaseerd, is een van de eerste modellen met de vereiste flexibele architectuur. Bovendien is de BMW Concept iX3 uitgerust met een speciaal ontwikkeld subframe voor de achteras en specifieke integratie van het onderstel. Een ander opvallend aspect is dat voor de elektromotor geen zeldzame aardmetalen benodigd zijn en dat betekent dat BMW Group niet afhankelijk is van de beperkte beschikbaarheid.

De modulaire benadering van de aandrijflijn is verder geoptimaliseerd met de ontwikkeling van de volgende generatie hoogspanningsbatterij. Door de toepassing van de kennis en ervaring van BMW i en de deskundigheid op het gebied van celtechnologie en -design zijn de prestaties, de energiedichtheid, het laadvermogen en de duurzaamheid van de batterij verder verbeterd. Bovendien maakt de fabricage van batterijcelprototypen een volledige analyse en begrip mogelijk van het proces van waardecreatie voor de cellen. Ook bereidt het potentiële leveranciers voor op de productie van de cellen volgens specifieke vereisten.

Onderscheid design.
De conceptversie van de BMW iX3 laat dankzij zijn elektrische basis een onderscheidend design zien Het BMW logo en de nierengrille tonen de banden met het merk BMW i. De gesloten grille – dat vermindert de luchtweerstand en biedt dus aerodynamisch voordeel – met de BMW i-Blue contouren zetten het designthema voort dat werd ingezet door de BMW i Vision Dynamics. Andere kenmerken van de BMW Concept iX3 zijn de BMW i Blue accenten rond het merklogo op de grille en langs de dorpels en een diffuser in carrosseriekleur, geïntegreerd in het paneel onder de achterbumper. Deze stijlelementen contrasteren scherp met de matte carrosseriekleur Moonstone Silver. De conceptauto is verder voorzien van lichtmetalen wielen van een aerodynamisch geoptimaliseerd design.

Meest gestelde vragen

De productie van de BMW iX3 start 2e helft 2020. 

Hoewel u zich middels deze reservering verzekert van een productieplek van een BMW iX3, is deze reservering in geen geval bindend aan de bestelling of koop van een BMW iX3. Zo bent u, tot het moment van ondertekening van de koopovereenkomst gerechtigd uw bestelling te annuleren. In dit geval zal uw reserveringsbetaling binnen één maand volledig worden terugbetaald. Hiervoor dient u zich te wenden tot de dealer, waar u de bestelling en betaling heeft geplaatst. 
 

Wanneer u kiest voor een overbrugging dan kiest u voor een tijdelijke invulling, die exact loopt tot het moment dat uw nieuwe BMW iX3 klaar voor aflevering staat, tegen een vast maandelijks tarief. U hoeft dus niet te wachten totdat de overeengekomen periode is afgelopen. 
Het overbruggingsaanbod is niet beperkt tot de BMW i3, BMW 530e of de BMW X3. In feite kunnen we u elke BMW of MINI van uw keuze aanbieden in een overbruggingsvorm in de aanloop naar uw nieuwe BMW iX3. Er zijn meerdere perioden mogelijk.  

Bent u of vertegenwoordigt u een fleetowner? Voor meer informatie, verwijzen wij u graag naar de afdeling Corporate Sales: corporatesales@bmw.nl. Zij informeren u graag. Leaserijders kunnen zelf een reservering plaatsen, mits zij zelf de aanbetaling doen. In alle andere gevallen adviseren wij contact op te nemen met de betrokken leasemaatschappij.